Síleš fest 2014
VI. ročník súťaže vo varení gulášu
Organizátor: Zoulus, občianske združenie
Termín konania:
sobota, 30. augusta 2014
Miesto konania: Pod hrádzou pri vinodolskom rybníku
Čas konania: 13:00 – 02:00
Bufet a všetko súvisiace s dobrou náladou je zaistené, ale bez vašej účasti to nebude to pravé.
Hostia súťažiacich družstiev sú srdečne vítaní
Súťažné družstvá
- Maximálny počet členov súťažného družstva je 5 osôb.
- Súťaže sa môžu zúčastniť ľubovoľné družstvá, bez ohľadu na miesto trvalého bydliska.
- 5 € - štartovné na jedno družstvo.
Prihlášky:
- Do súťaže sa možno prihlásiť e-mailom na adresu zoulus@nextra.sk, priamo na vytvorenej FB udalosti a vyplnením pri pulte v PB klube Vinodol kde sú k dispozícii.
Náležitosti prihlášky:
- Názov súťažiaceho družstva,meno a priezvisko vedúceho, počet členov,kontakt a úhrada štartovného 5 €
-Termín uzávierky prihlášok je 28. august 2014 do 22:00 hod.
Po termíne možnosť prihlášky len pri nenaplnenom stave družstiev.
-Maximálny počet súťažiacich družstiev je pätnásť. Organizátori si vyhradzujú právo odmietnuť prihlášky družstiev, ktoré sa prihlásia po naplnení tohto počtu.
Organizačné pokyny
- Otvorenie prípravného procesu začína o 13:00. Stanovištia sa obsadzujú v poradí ako budú súťažiaci prichádzať. Na každom súťažnom mieste bude pripravený pre súťažné tímy 1 stôl a 2 stoličky.
-Počiatočné prípravy súťažných družstiev sú na ich zvážení, najneskôr však do 14:00 hod.- Súťažné družstvá si zabezpečia materiál na varenie gulášu a ostatné ingrediencie, potrebné náradie, nádoby a kotlík, misky, chlieb podľa vlastného uváženia a na svoje náklady.
-Minimálne množstvo gulášu hodnotené porotou je 8 litrov.
Porota začína hodnotenie vzoriek gulášu o 18:00.
Hostesky rozdajú vedúcim družstiev misku, s vylosovaným číselným označením, ktorú hosteska odnesie na porotcovský stôl a predseda hodnotiacej komisie vydá hosteske číslo, ktoré odovzdá súťažiacemu družstvu. Porota hodnotí vzorky gulášu len podľa identifikačného čísla. Varenie v tomto čase už musí byť ukončené a týmto časom sa zároveň otvára ponuka pre verejnosť.
V čase hodnotenia vzoriek guláša sa súťažiaci zdržujú vo svojom určenom priestore. Členovia poroty a súťažiaci počas hodnotenia nesmú spolu komunikovať.
Zloženie hodnotiacej poroty: predseda, 4 – 5 členovia poroty
Členovia poroty hodnotia nezávisle na sebe spôsob varenia a finálny produkt – guláš (farbu, vôňu, chuť, konzistenciu a mäso).
-Každé súťažné družstvo po vyhodnotení súťaže naloží so svojím gulášom podľa vlastného uváženia.
-Vyhlásenie výsledkov súťaže bude o cca 19:00.
-Súťažné družstvá sú povinné maximálne do 22:00 hod. zbaliť, upratať a uvoľniť svoje súťažné stanovisko.
-Organizátor súťaže zabezpečí ako aj pre súťažné družstvá aj pre verejnosť hudobnú produkciu a moderované vstupy počas trvania akcie.
- Tanečná zábava pre všetkých vytrvalých.
Tešiť sa môžete aj na vína členov Klubu Vinodolských Vinohradníkov!
Ceny
- Súťažné družstvá, ktorých guláš bude odbornou porotou vyhlásený ako najlepší, získavajú vecné ceny na prvých troch pozíciách. Všetky ostatné družstvá budú odmenené pamätným diplomom.